Eynderhoof, zo gewoon en toch bijzonder voor alle leeftijden

Algemeen Nederweert Regio Reageer 3 min. leestijd
Archieffoto

Nederweert-Eind – Het leukste openluchtmuseum van het zuiden staat altijd garant voor een leuke en ontspannen middag voor het hele gezin. Activiteiten, proeverijen en voldoende (speel)ruimte zorgen voor een invulling die past bij ieders behoefte.

Terwijl de (groot) ouders genieten van de vele oude ambachten kunnen de kids zich amuseren met diverse spellen of speeltuig. Heerlijk genieten van vers gebakken Limburgse vlaai, een knapkoek op een van de terrassen of wat snoepgoed uit grootmoeders tijd in het Winkelke. Benieuwd hoe families leefden in de Peel rond 1900 of hoe de timmerman, de smid of de bakker een belangrijke rol speelde in het dorp van toen?

Bij Eynderhoof kun je het zien en beleven. De tijd dat er nog geen televisie, telefoon of computer was en de kinderen speelden en kattekwaad uithaalden op straat? Het is haast niet meer voor te stellen. In het Limburgs openluchtmuseum in Nederweert kun je het nog steeds beleven en zelf ervaren.

Speciale activiteiten

Woensdag 4 augustus: Kindermiddag

De woensdagen staan vaak in het teken van de kinderen. Op deze middag zijn er rondom en in het “oude schooltje” verschillende activiteiten voor de kinderen. In het schooltje staat de juffrouw die vertelt over vroeger, de school zonder computers en met krijtbord, geen balpennen maar kroontjesinkt. De les brengt je terug in die tijd en voor wie wil mag op ‘n  lei met een griffel schrijven. Buiten staan er ouderwetse spelletjes klaar, een poppenkast waar je je eigen spel kunt spelen. En er zijn knutselactiviteiten waaronder werken met hamer,  spijker …. en wat je maar  wilt.

Bekijk het kinderdag programma op: www.eynderhoof.nl

Zondag 8 augustus: Verkoop

Op zondag 8 augustus houdt Eynderhoof een verkoop van overtollige  antieke en bijzondere voorwerpen uit de collectie. Wie op zoek is naar antieke huishoudelijke voorwerpen zoals serviesgoed en glaswerk, koperwerk, petroleumlampen, antieke gereedschappen, bakkersvormen, bussen en blikken, religieuze artikelen als kruisbeelden en schilderijen komt volledig aan zijn of haar trekken en wie het eerst komt die……. Er worden ook tal van bijzondere schilderstukken aangeboden.

Kijken, kijken, maar zeker ook kopen!

Op de zondag zijn de meeste oude ambachten in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof.  De muziek wordt op deze zondag verzorgd door accordeonist Fer Hendrix

Voor het volledige programma van het museum en activiteiten in augustus, september en oktober verwijzen we graag naar de website www.eynderhoof.nl

Het museum is op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en zondagmiddag geopend van 13.00  tot  17.00. De museumjaarkaart is geldig. Pinnen mag.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie