Bewoners AZC Budel overgeplaatst na incident bij ’t Tipke in Maarheeze

1 reactie
Politie en handhaving bij t Tipke Maarheeze (archieffoto)

Maarheeze – Afgelopen weekend is er bij de visvijver in Maarheeze materiaal vernield van vissers van hengelsportvereniging HSV ’t Tipke. Ook was er sprake van belediging en is er iemand geslagen.

Gebleken is dat de overlastgevers bewoners zijn van het AZC Cranendonck die in dronken toestand de vissers hebben lastiggevallen. Inmiddels zijn er drie mensen opgepakt. Eén ervan is met een boete vrijgekomen. De andere twee zitten vast. De politie doet nog nader onderzoek naar de toedracht, zo meldt de gemeente Cranendonck vrijdag. Naar verwachting worden beiden voorgeleid aan justitie. Het COA geeft aan dat alle drie verdachten niet meer op locatie AZC Cranendonck mogen blijven en zorgt ervoor dat ze overgeplaatst worden.

De gemeente betreurt het ten zeerste dat dit is gebeurd en leeft met de vissers mee, zo laten ze vandaag weten. Er is inmiddels contact opgenomen met de voorzitter van hengelsportverenging ’t Tipke om aan te geven dat we dit een heel vervelende situatie vinden en we er, voor zover het binnen onze macht ligt, alles aan doen om dit soort onacceptabele incidenten te voorkomen. Ze hebben hierover uitgebreid contact gehad met het COA en de politie. COA, politie en gemeente gaan samen met HSV ‘t Tipke bekijken hoe ze de veiligheid van de omgeving van de visvijver en de gebruikers zoveel mogelijk kunnen verzekeren.

Voor de inwoners van Cranendonck is door de gemeente een inwonerscontactfunctionaris aangesteld. Mocht je vragen hebben dan kun je mailen naar [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie