IJzeren Man onderdeel van recordpoging grootste speurtocht

Fotograaf: Miriam Verhagen - Klinkhamer

Deze week is de wereldrecordpoging voor de grootste speurtocht van start gegaan waarin aandacht wordt gevraagd voor het behoud van ons mooie natuur. Het wereldrecord staat nu op 14.580 deelnemers, en is gezet in Amerika. Organisator Geralt Ploegstra mikt op 20.000 deelnemende kinderen voor deze poging.

Kinderen (4-10 jaar) kunnen samen met hun ouders op pad en ontdekken in hun eigen omgeving de schoonheid van de natuur. Onder andere in het IJzeren Man gebied in Weert kun je gratis meedoen aan de speurtocht. Er staat t/m 8 augustus 17 challenges op het programma.

App van Soekky Stories

In ruim 100 stads- en vakantieparken in heel Nederland zijn er deelnemers aan de grootste speurtocht ter wereld. Met de app van Soekky Stories volgen de kinderen het spoor van Koos de Koala. Koos is de dapperste koala van Nederland, maar vanwege ontbossing is hij zijn huis kwijtgeraakt. De kinderen gaan Koos helpen een nieuw huis te vinden. Onderweg krijgen de kinderen leuke opdrachten en vragen voorgeschoteld en leren ze waarom bossen en bomen zo belangrijk zijn. Met Koos gaan ze op avontuur voor een groene aarde!

Organisator en eigenaar van Soekky Stories, Geralt Ploegstra wil de deelnemende avonturiers iets leren over de natuur, zijn uiteindelijke doel hiermee is de aarde een beetje groener door te geven. Om de wereld daadwerkelijk groener te maken zetten beide organisaties zich in om bomen te planten vanuit de ontvangen donaties en giften.

Spelenderwijs

Soekky Stories is een GPS-app waarmee kinderen weer gaan buitenspelen. Spelenderwijs ontdekken ze de natuur en leren ze dat de natuur onze hulp nodig heeft. Voor deze wereldrecordpoging wordt samengewerkt met de organisatie van Koos de Koala. Via Koos maakt het hele gezin kennis met grote natuur- en klimaat thema’s zonder dat het te zwaar wordt. Op een toegankelijke en speelse manier leert Koos kinderen (én hun ouders) hoe we goed voor onze aarde moeten zorgen. Kinderen ervaren dat ze met iets heel kleins al iets heel groots kunnen bereiken. Voor zichzelf, maar ook voor alles om zich heen.

Aandacht voor klimaatcrisis

Het idee voor deze wereldrecordpoging is ontstaan tijdens de lockdown. De speurtocht activeert kinderen en hun ouders om naar buiten te gaan, én creëert aandacht voor de natuur. Zodat de klimaatcrisis niet te veel naar de achtergrond verschuift tijdens de coronacrisis.