Inzet traumahelikopter voor medische noodsituatie in Budel-Dorplein

Budel-Dorplein – De hulpdiensten zijn dinsdag rond 13.00 uur gealarmeerd voor een medische noodsituatie in een wooncomplex aan de Hoofdstraat in Budel-Dorplein.

In het complex waar arbeidsmigranten worden gehuisvest was een persoon ernstig gewond geraakt. De brandweer werd opgeroepen om te helpen bij de reanimatie. Ook werd er een hoogwerker ingezet om het slachtoffer van de tweede etage naar beneden te brengen.

Het slachtoffer kon naar de ambulance worden getild nadat de persoon was gestabiliseerd. Dit gebeurde in het bijzijn van een trauma-arts en verpleegkundige die per helikopter waren gearriveerd. De helikopter met aan bood het Mobiel Medisch Team (MMT) landde op de naastgelegen parkeerplaats.

Het slachtoffer is vervolgens per ambulance met spoed naar het ziekenhuis van Tilburg overgebracht. De trauma-arts bleef tijdens de rit in de ambulance bij het slachtoffer. De traumahelikopter is naar Tilburg gevlogen om daar de trauma-arts op te halen.

Over de toestand van het slachtoffer worden verder geen mededelingen gedaan.

Bekijk een video via: https://youtu.be/W211REpWaVY