Buurt dwingt hardrijders met brandblussers om ‘normaal’ te rijden

Op Boshoven wordt momenteel gewerkt aan de riolering. Dit om toekomstige wateroverlast zoveel mogelijk tegen te gaan. De noodzakelijke ingreep zorgt voor wat overlast. De Boshoverweg is momenteel opengebroken vanwege de werkzaamheden.

Het gevolg is dat het verkeer zich een andere weg zoekt. Maar de maatschappij lijkt steeds minder empathie te hebben. Dus wordt er met 50 – 60 kilometer per uur over woonerven gereden. En op woonerven mag niet sneller dan 15 kilometer per uur worden gereden.

Buurtbewoners van de Crocusstraat, Tulpstraat en Meierijstraat zijn de hardrijders beu. Zeker omdat er kinderen spelen op de erven. De politie en handhaving werden gevraagd om maatregelen te nemen, maar die bleven uit. Dus besloot de buurt om zelf maatregelen toe te passen.

Op de Crocusstraat zijn door buurtbewoners brandblussers en oranje kegeltjes op de straat geplaatst. Bij de brandblussers staan houten bordjes met de tekst “!15 km/u”. Het verkeer wordt nu gedwongen om te slalommen en langzaam te rijden. En het werkt. Het verkeer rijdt nu de maximaal toegestane snelheid.