Vaccinatielocatie Weert sluit op 16 augustus

GGD Limburg-Noord heeft de afgelopen maanden ruim 550.000 prikken gezet. Een groot deel van de inwoners in onze regio is gevaccineerd. Hierdoor loopt het aantal te zetten prikken terug. Daarom sluit GGD Limburg-Noord vanaf maandag 9 augustus de vaccinatielocatie in Venray.

Vanaf maandag 16 augustus sluit ook de vaccinatielocatie in de Poort van Limburg te Weert. Er hoeven geen afspraken verzet te worden. Met het inplannen van afspraken is rekening gehouden met het sluiten van deze locaties. De vaccinatielocaties in Roermond en Venlo blijven open.

Er zijn steeds minder mensen die nog gevaccineerd moeten worden. In Nederland is nu van alle 50-plussers ruim 80% gevaccineerd. Het massaal vaccineren is daarmee dus bijna afgerond. GGD Limburg-Noord heeft daarom minder capaciteit en locaties nodig. Bij het besluit om vaccinatielocaties te sluiten wordt landelijk gekeken wat de beste spreiding van locaties is. Daarom is besloten om de locaties in Venray en Weert te sluiten.

Vaccineren op maat

Nu het massaal vaccineren bijna is afgerond gaat GGD Limburg-Noord meer vaccineren op maat. Dat wil zeggen dat er meer kleine vaccinatielocaties openen in wijken waar de vaccinatiegraad lager is. Een voorbeeld hiervan is de pop-up vaccinatielocatie in Roermond. Of de GGD richt zich op bepaalde doelgroepen zoals het vaccineren van internationale werknemers.  

Vrije inloop

Het is nog mogelijk om op alle locaties (Venray, Weert, Roermond en Venlo) gebruik te maken van de vrije inloop. Dit geldt voor personen die nog geen eerste afspraak hebben. Zij kunnen zonder afspraak terecht op deze vier vaccinatielocaties. In Venray is de vrije inloop nog tot en met zondag 8 augustus. En in Weert kan vrije inloop nog tot en met zondag 15 augustus. De afspraak voor de tweede prik wordt dan in Venlo of Roermond gepland.