Weerter Rockband lanceert nieuwe single dag voor D-Day in de Bosuil

Vrijdag 27 augustus is het nummer Push Me Away uitgebracht door de rockband Ten Pickles For Johnny. Dit nummer is een jaar geleden opgenomen in studio Artiztic Sound in Hapert en was onderdeel van de prijs toen zij de lokale bandwedstrijd Soulex wonnen.

Waarom een jaar na dato pas lanceren?

Gitarist Freek Sijm: “Het eerste idee hierachter was om het nummer te lanceren ‘after Corona’. Toen er rond de zomer weer meer mocht, werden wij geselecteerd voor de lokale bandwedstrijd Play at Festifallz. Als we dit winnen, spelen we op het te gekke Festifallz in Weert met onder andere De Wolff, Direct en Within Temptation. De voorronde zijn we doorgekomen en morgen is de finale. Het leek ons een uitstekend moment om een dag voor dit belangrijke moment voor ons aan de vakjury te laten zien dat wij goed bezig zijn.”

Het nummer Push Me Away is een samenwerking tussen de oude- en huidige formatie van de band. Oud frontman Tom Miller, die in 2019 emigreerde naar Australië en deel uitmaakte van de winnende formatie, schreef het lied. De rest van de band was daarom van mening dat het een mooi eerbetoon zou zijn om een nummer van Miller op te nemen.

Het nummer gaat over twijfels die je kan hebben in je relatie wanneer deze niet soepel loopt. Van de ene kant kan je niet zonder de ander, maar van de andere kant kan het soms voelen alsof je beter af bent zonder hem of haar. De band heeft dit ook visueel weergeven in haar singlehoes: een wegduwende en aanreikende hand geven het contrast weer.

Play at Festifallz: 28 augustus in de Bosuil

De finale gaat tussen de lokale bands Tommy Gazer, Dixie Rose, Sugerpunch en dus Ten Pickles For Johnny. Tickets zijn nog te verkrijgen via deze link.

Kan je er morgen niet bij zijn? Dan is de single in ieder geval online te beluisteren via Spotify, Apple Music, Deezer en Youtube

Bekijk hier de site van de band of volg ze op Facebook of Instagram.