Aftrap Limburgse editie campagne ‘Ogen Open voor EB’ in Weert

Op 15 oktober start de landelijke campagne “Ogen Open voor EB “. Dit is de afkorting van Epidermolysis bullosa. In de volksmond ook wel blaarziekte of vlinderziekte genoemd.

EB is het loslaten van de opperhuid met blaarvorming als gevolg. De huid is zo teer als de vleugels van een vlinder. Vele bekende Nederlanders gaan de ballonnen challenge aan om deze zeldzame en onbekende ziekte onder de aandacht te brengen.

De challenge bestaat uit het doorprikken van een ballon zonder met je ogen te knipperen. De ballon staat symbool voor de blaren die iedere dag bij de EB kindjes moeten worden doorgeprikt.

Ook bekende Limburgers gaan de ballonnen uitdaging aan. Een aantal bekende Weertenaren kwamen vandaag bij elkaar om hun bijdrage te leveren voor de Limburgse editie van het actie filmpje. Dit onder de deskundige begeleiding van Fer Nijsen.

https://www.vlinderkind.nl/