ANWB AutoMaatje van start in Cranendonck

Cranendonck – Op woensdag 15 september geeft wethouder Lemmen het startsein voor een nieuwe vervoersvoorziening in Cranendonck: het ANWB AutoMaatje. De eerste ritten kunnen 16 september worden verreden. Het AutoMaatje is een landelijk project en is een samenwerking tussen de ANWB, Cordaad Welzijn en gemeente Cranendonck.

Vervoer naar de huisarts of familie

Het AutoMaatje kan voor verschillende doeleinden worden ingezet: een bezoek aan de huisarts, de kapper, een familielid of naar een activiteit. Door deze vervoersdienst kan iedere inwoner van A naar B worden gebracht door een vrijwillige chauffeur uit Cranendonck. Hierdoor hoeft niemand aan de kant te blijven staan.

Via het telefoonnummer 0495-592553 van Cordaad Welzijn kunnen inwoners een rit aanmelden. De coördinator zal vervolgens een vrijwillige chauffeur vragen deze rit uit te voeren. De kosten voor het AutoMaatje bedragen €0.30 per kilometer en is in principe bedoeld voor ritten binnen Cranendonck.

Meer dan alleen vervoer

Naast het oplossen van het vervoersprobleem ter aanvulling op het openbaar vervoer, Taxbus, en vrijwillige vervoersdiensten zoals de Helpende Hand in Maarheeze en Schoot voor elkaar, heeft het AutoMaatje ook een sociaal effect: het brengt buurtgenoten weer samen en verbindt een vrijwillige chauffeur met een inwoner die een rit aanvraagt. Daarnaast kan de vrijwilliger net een stapje extra zetten: het bieden van een luisterend oor, het mee naar binnen lopen bij een ziekenhuisbezoek of het meedenken bij een vraag van een inwoner.

Vrijwilligers

Een aantal inwoners uit Cranendonck hebben aangegeven vrijwillig Chauffeur te worden voor het AutoMaatje, maar meer vrijwilligers zijn altijd welkom. Lijkt het jou dus leuk om mensen van A naar B te vervoeren en hiermee iets te kunnen betekenen voor een ander? Neem dan contact op met Cordaad Welzijn voor meer informatie via 0495-592 553 of [email protected]