Bosbrand blijkt rokende vuurkorf

De brandweer werd maandag rond 14.50 uur gealarmeerd voor een bosbrand in de omgeving van de Geuzendijk en Maarheezerhuttendijk.

Voorbijgangers hadden een brandlucht en rookontwikkeling waargenomen. De oorzaak was echter nog niet bekend. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en ging op onderzoek uit.

Tijdens de zoektocht werd de oorzaak gevonden. Via een zandpad aan de Maarheezerhuttendijk kwam de brandweer uit bij een stukje bosgebied met daarnaast een akker. Naast de akker stond een vuurkorf te roken met daarin bamboestronken. Dit had gezorgd voor de stank- en rookoverlast.

De brandweer heeft de rokende vuurkorf uiteindelijk gedoofd met emmers water. Bij de vuurkorf waren verder geen personen aanwezig. De brandweer tast nog altijd in het duister wie zo graag de bamboe wilde verbranden.