Een warme Hema Volksloop op zondag 5 september

De volksloop in Weert is zondag van start gegaan onder warme omstandigheden. Voor de loop van september hadden zich via voorinschrijven een 140 deelnemers ingeschreven. Er werd weer gelopen op de nieuwe parcoursen.

Er werd niet alleen op de twee nieuwe parcoursen gelopen, maar waren er ook weer jeugdwedstrijden voor de jongeren. De jeugd t/m 15 jaar kan gratis meelopen dankzij twee sponsoren. Zowel bij de meisjes als bij de jongens, kunnen ze op drie verschillende afstanden een gouden, zilveren of een bronzen medaille winnen.

De lopers voor de langere afstanden konden nu ook weer kiezen tussen de twee parcoursen. Beide parcoursen lopen door het schitterende gebied van de IJzeren Man. Route A is een redelijk vlakke route zoals ze eerder ook al hadden, maar toch grotendeels is vernieuwd. De B-route is wat pittiger waardoor het meer een crossloop wordt. Een parcours met heuvels en stronken van bomen en wortels. Dus daardoor moeten de lopers wel geconcentreerder lopen. Een echte uitdaging dus, wat de meeste sporters na afloop ook bevestigde.

Ook nu waren de lopers weer erg enthousiast over de nieuwe routes langs het water. Wel hadden sommige lopers last van het warme weer. De hogere temperaturen noodzaakte diverse lopers om een kortere afstand te lopen. Al met al was het toch een prima loop op deze eerste zondag van september.

Marcel Bouten, 50 keer deelgenomen

Ook hadden ze vandaag weer een loper die 50 keer had deelgenomen.  Deze keer was het Marcel Bouten uit Weert. 50 keer meedoen betekent toch dat je meer dan vier jaar elke zondag mee loopt. Je kunt het natuurlijk ook wat meer spreiden. Maar heel veel lopers zien ze elke maand terugkomen. 50 keer is dus een prachtige prestatie van Marcel.

Als je 10 keer hebt meegedaan dan krijg je al een medaille als herinnering. Als je 50, 100, 150 enz. mee loopt ontvang je een award. Deze mooie prijzen worden beschikbaar gesteld door een sponsor.

De volgende loop is op de eerste zondag van oktober en wel op de derde dag van die maand. Vanaf 10 september kun je via www.inschrijven.nl weer inschrijven tot 1 oktober.