Fietsende ondernemers zijn vertrokken

Bij Hostellerie Munten werd vrijdagochtend het startsein gegeven voor de fietsende ondernemers. De ondernemers stappen op de fiets voor een tweedaagse goede doelentocht. Dit jaar deden 12 ondernemers mee en samen zamelen ze 7.500 euro in.

De goede doelen zijn twee speciale fietsen, een deel van de inrichting van het sociale woonproject Hofje het Genietschap in Weert en een bijdrage voor de aanschaf van een duurzaam zomerspeelgoedpakket voor gezinnen met een laag inkomen. 

De bijdragen voor de fietsen zijn bestemd voor de aanschaf van een aangepaste tandem voor een gezin uit Budel met een meervoudig gehandicapt kind en een speciale digifiets voor de senioren van woonzorgcomplex Nedermazehof in Weert. Op deze digifiets kunnen bewoners van Nedermazehof door een voor hen bekende virtuele omgeving fietsen.

Ook leveren de Fietsende Ondernemers een bijdrage aan de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte in ‘Hofje het Genietschap’. Dit is een nieuw project van 10 sociale woningen met een gemeenschappelijke ruimte, bedoeld als plek waarin ouderen van het hofje elkaar kunnen ontmoeten. Ook is het een ontmoetingsplek voor mensen uit de wijk.

Tot slot willen de Fietsende Ondernemers een bijdrage leveren aan de opzet van een duurzaam zomerspellenpakket voor gezinnen met een laag inkomen. Dit laatste doel wordt met Punt Welzijn uitgewerkt.