Gulden Humor zaterdag 27 november uitverkocht

Op vrijdag 26 november en zaterdag 27 november organiseert Stadsvastelaovendjvereîniging De Rogstaekers in Sporthal Boshoven een groot muzikaal spektakel rondom de uitreiking van de Orde van de Gulden Humor aan Huub Stapel. Entreekaarten voor de zaterdag zijn nagenoeg uitverkocht.

Het is niet meer mogelijk om via de website kaarten te bestellen. De allerlaatste kaarten zijn nog te koop bij de voorverkoopadressen: Primera Wouters (Oranjeplein 231), Cigo van Bun (Muntpassage 23), The Read Shop Express Weert (St. Jobplein 8), Restaria Jaco (St. Luciastraat 20) en Schoenmakerij Grosveld (Langstraat 54).

Identiek programma op vrijdag en zaterdag

Het muzikale programma is op beide dagen identiek. Het enige verschil is dat de uitreiking van de Orde van de Gulden Humor alleen op zaterdag plaatsvindt. In verband met de coronamaatregelen mag de organisatie maximaal 75% van het totaal aantal beschikbare kaarten verkopen. Voor het programma op vrijdag zijn nog voldoende kaarten beschikbaar, zowel via de website als via de voorverkoopadressen. Ook voor deze dag loopt de verkoop voorspoedig. De Rogstaekers pakken op deze avonden uit met een sprookjesachtig vastelaovendjprogramma met heel veel artiesten, waaronder Beppie Kraft, Spik en Span, Bjorn en Mieke, Marleen Rutten, De Toddezèk, Hoondervél en W-Dreej. Het complete programma is te vinden op www.guldenhumor2021.nl.

De Orde van de Gulden Humor

De Orde van de Gulden Humor wordt sinds 1962 als hoogste Limburgse vastelaovendjonderscheiding uitgereikt door de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV). De SLV heeft tot doelstelling het in stand houden en bevorderen van de vastelaovendj als een uiting van levende volkscultuur en folklore in Limburg. Vastelaovendj is een belangrijk onderdeel van het Limburgs immaterieel erfgoed: liedjes, verhalen, dialecten, rituelen, gebruiken en tradities. Stadsvastelaovendjvereîniging De Rogstaekers uit Weert is aangesloten bij de SLV.