Aanmelden activiteiten in Week van de Mantelzorg nog mogelijk

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd

Punt Welzijn organiseert van 3 t/m 14 november de Week van de Mantelzorg, in Weert en Nederweert. In deze week worden mensen die voor een ander zorgen in het zonnetje gezet. Het is nog mogelijk om je aan te melden voor diverse activiteiten en een waarderingsattentie.

Activiteiten

Er vinden in de Week van de Mantelzorg verschillende activiteiten plaats, de meeste hiervan zijn gratis toegankelijk. Zo kunnen mantelzorgers een bezoek brengen aan de hartverwarmende film ‘Envole-moi’ bij de Gotcha of de voortstelling ‘Hou me los’ (€5,00 per kaartje incl. drankje) in het Munttheater. In deze herkenbare en ontroerende voorstelling laat Nynka Delcour de kant zien van de ‘normale’ zus en de relatie met haar psychisch zieke broer.

Dit jaar kan er ook weer genoten worden van een gezellige middag uit tijdens het mantelzorgconcert op zondag 14 november bij buurthuis Moesel. Frans Adriaens zal zorgen voor een lach en Mieke Crins en dochter Petra Jacobs (inmiddels een muzikaal begrip in heel Limburg!) zullen met hun veelzijdige repertoire de juiste snaar weten te raken. Ten slot zal Aldje Hendrikx, bekend als de Nederweertse Beppie Kraft, nog een geweldige sfeer neerzetten! Op donderdag 4 november kun je bij De Dorpsherberg terecht voor een luxe mantelzorgbrunch. Onder het genot van allerlei lekkers kun je met elkaar in gesprek. Aanmelden voor de brunch is nog mogelijk t/m donderdag 28 oktober, dus meld jezelf snel aan.

Mantelzorgattentie

In Weert en Nederweert worden mantelzorgers op woensdag 10 november (de landelijke Dag van de Mantelzorg) aan huis verrast met een leuke attentie. Mantelzorgers, die door zichzelf of iemand in hun omgeving zijn aangemeld, worden aan huis verrast door een vrijwillige bezorger. Aanmelden kan t/m 31 oktober. 

Jonge mantelzorgers

Kinderen en jongeren kunnen ook in hun omgeving te maken krijgen met iemand met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Dit kan gaan om een broer of zus met een beperking of een ouder die chronisch ziek is. Jongeren tot 25 jaar kunnen een goodiebag met leuke spullen ontvangen. Ken jij een jongere die thuis te maken heeft met extra zorgen? Meld hem/haar dan aan.

Aanmelden en meer informatie via: ww.puntwelzijn.nl/weekvandemantelzorg 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie