Lezing in Keenter Hart over klimaat- en ecologische crisis

Het Klimaatplatform regio Weert bestaat uit een aantal organisaties en politieke partijen en heeft als doel de regionale samenwerking ten behoeve van klimaat, duurzaamheid en biodiversiteit in onze regio te vergroten. Daartoe organiseert het platform acties en informatieve bijeenkomsten.

Op woensdagavond 29 september komen Haiko Meelis en Carolien Caspers van Extinction Rebellion Roermond naar het Keenter Hart in Weert om een presentatie te verzorgen komen. Aan de hand van een aantal recente wetenschappelijke feiten leggen zij uit wat de gevolgen van klimaatverandering zijn voor de aarde en voor de mensheid, ook hier in Nederland.

Extinction Rebellion is een internationale beweging, die onder meer als doel heeft om burgers beslissingsbevoegdheid te geven. Op woensdagavond 27 oktober organiseert het Klimaatplatform Weert daarom een vervolgbijeenkomst. Haiko Meelis zal dan met ons doornemen waar je aan moet denken om een ‘burgerberaad’ succesvol te laten zijn.

Je wordt op 29 september om 19.45 uur verwelkomd met koffie en thee. De avond is gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven gebeurt op volgorde van aanmelding. Aanmelden kan door een email te sturen naar: [email protected]

De avond zal plaatsvinden in de grote zaal van het Keenter Hart, Sint Jozefskerkplein 3 in Weert en begint om 19:45 uur. Tijdens deze bijeenkomst zullen de geldende coronamaatregelen in acht worden genomen.