Medewerkers kinderopvanglocaties in actie op grasveld bij stadsbrug

Vandaag vond op het grasveld Centrum-Noord, bij de Stadsbrug Weert een stakingsactie plaats van medewerkers die werkzaam zijn in de kinderopvang. “Ik ga stuk onder de werkdruk”, was een van de slogans die de boodschap duidelijk maakte.

Werkdruk is veruit de belangrijkste reden om de sector te verlaten, zo blijkt uit een recente peiling van FNV onder ruim 12.000 zorg- en welzijnsmedewerkers. Voor gemiddeld 50 procent van hen is werkdruk de belangrijkste reden om ander werk te willen zoeken. En van alle branches is dat percentage in de kinderopvang het hoogst; maar liefst 69% gaf aan vanwege de werkdruk een baan buiten de sector te overwegen. In datzelfde onderzoek gaf 71% van de respondenten aan dat de administratie binnen hun organisatie de afgelopen anderhalf jaar is toegenomen. Eén van de redenen waarom de werkdruk zo hoog is geworden.

Daarnaast speelt het tekort aan collega’s een grote rol. Bijna de helft van de medewerkers kan geen verlofuren opnemen doordat er te weinig collega’s zijn en ze hierdoor niet voldoende tot rust kunnen komen. 

Daar moet verandering in komen en dus werd er vandaag in Assen, Den Haag en Weert actie gevoerd. In Weert kwamen tientallen medewerkers samen te protesteren.

Bekijk een video via: https://youtu.be/2z4dd-nbLeo