Weert herdenkt de 77-jarige bevrijding van de stad

Weert herdenkt ieder jaar op 22 september het feit dat de stad werd bevrijd van de Duitse bezetting. De bevrijding geschiedde in 1944 door een eenheid van het Britse leger, het 1e bataljon van het Suffolk Regiment.

Vanwege COVID-19 zal deze herdenking ook in 2021 iets anders worden georganiseerd dan voorgaande jaren het geval was. Ze zullen daarom o.a. stoelen plaatsen waardoor er afstand kan worden betracht en houden rekening met eventuele versoepelingen die mogelijk zullen worden aangekondigd op de persconferentie.

Programma

19.00 uur – Ontvangst gasten Suffolk Monument (Stadsbrug)

19.05 uur – Ceremonie ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Weert op 22 september 1944. Met o.a. toespraak Burgemeester Vlecken, kranslegging en muziek.

Circa. 19.30 uur – Einde