Podcast over Joost-Jelmer Kasper: de ‘reus van een vent’ als wijkagent

Joost-Jelmer Kasper uit Weert is 21 jaar politieagent. Vele jaren heeft hij de functie als wijkagent bekleed in Nederweert en Weert. Nu is hij ambassadeur van de portefeuille van Gebiedsgebonden Politie.

In podcast-serie van De Correspondent gaat journalist Lex Bohlmeijer dieper in over zijn ervaringen als wijkagent en het werk dat hij tegenwoordig doet. Samen met Wilco Berenschot reist Joost-Jelmer stad en land af om de politiekorpsen te bezoeken en ervaringen uit te wisselen. Inmiddels hebben ze al 80 steden bezocht en zijn ze zelfs op de koffie geweest bij demissionair Minister-President Rutte. Uiteraard met een Weerter vlaai.

Een reus van een wijkagent zoals hij wordt genoemd in de podcast. Met zijn lengte van twee meter vier is het een opvallende verschijning, maar iemand die ook al veel ervaring heeft. Wat hij vooral wil doen is mensen helpen. En daarover vertelt hij meer in de podcast die via onderstaande link is te beluisteren.

Beluister en lees de volledige Podcast via: https://decorrespondent.nl/12747/deze-politieagent-is-echt-je-beste-kameraad/20274631404258-ea13d89a