Natuurband op lastig bereikbare plek Weerterheide

112 Algemeen Brandweer Weert Weert Reageer 1 min. leestijd

De brandweer werd dinsdag rond 16.15 uur gealarmeerd vanwege een natuurbrand nabij de Trespa-fabriek in Weert.

Een mountainbiker had rookontwikkeling waargenomen in het naastgelegen bosgebied Weerterheide, dat tevens militair oefenterrein is. Omdat de rookontwikkeling steeds heviger werd sloeg de vrouw op de mountainbike alarm.

De bemanning van de SIV (Snel interventievoertuig) en medewerkers van handhaving kwamen ter plaatse om de situatie in kaart te brengen. Onder begeleiding van de mountainbiker wist men de brandhaard te lokaliseren. Intussen werden er ook al kleine vlammen waargenomen.

De brandhaard was lastig te bereiken voor de brandweer. Via de zijde van Trespa was het bosgebied niet toegankelijk met de brandweervoertuigen. Via een zandpad aan de Kempenweg wist men iets dichterbij te komen. Echter bleef de afstand te lang om een brandweerslag te kunnen uitrollen en te blussen.

Er moesten twee houten paaltjes worden omgezaagd alvorens een tankautospuit dichtbij de brandhaard kon komen. Eenmaal ter plaatse was het natuurbrandje snel gedoofd.

Bekijk een video via: https://youtu.be/t5hPZLrqXs8

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie