Vitaal Thuis in actie tegen dementie

De behandelaren van Vitaal Thuis behandelen en begeleiden thuiswonende ouderen. Ze merken dat dementie binnen deze doelgroep steeds vaker voorkomt. De behandelaren worden keer op keer geconfronteerd met de ingrijpende gevolgen van deze ziekte voor een cliënt en zijn omgeving. Samen met Alzheimer Nederland gaan zij daarom de strijd aan tegen dementie. Van 1 tot en met 10 oktober 2021 gaan de behandelaren samen 1000 kilometer lopen waarmee ze een mooi geldbedrag gaan ophalen voor het goede doel Alzheimer Nederland.

Alzheimer Nederland

Ergotherapeut Marije Leijsten en fysiotherapeuten Chantal Raemaekers en Joyce Bergevoet maken deel uit van het Vitaal Thuis team en zijn de initiatiefnemers van deze actie: “Als team doen wij ons best om cliënten met dementie en hun naasten bij te staan, en er samen voor te zorgen dat de persoon met dementie thuis in zijn vertrouwde omgeving kan blijven wonen. Met de huidige kennis en kunde lukt dit echter niet altijd zoals we het graag zouden willen, en daarom is meer onderzoek nodig naar deze verschrikkelijke ziekte. Wij hebben daarom onze collega’s opgeroepen om samen geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Samen gaan we de strijd aan tegen dementie.”

In actie

Van 1 tot en met 10 oktober 2021 gaan de behandelaren van Vitaal Thuis samen 1000 kilometer lopen, om zoveel mogelijk geld op te halen voor Alzheimer Nederland. Het team bestaat uit behandelaren van verschillende disciplines, waaronder psychologen, diëtisten, fysiotherapeuten en logopedisten. Het volledige bedrag wordt gedoneerd aan het goede doel.

Stichting Land van Horne heeft een startbedrag gedoneerd, wat inmiddels al aangevuld is door gulle donaties van MediReva, Medicura, Kersten Hulpmiddelen, Culsana, Scouters, Brood- en banketbakkerij Vries, Heckert & Van Lierop, Fysio LifeStyle Weert, apotheek Hupperetz en een aantal particuliere donateurs. Bakkerij Tommie, Gasterij de Mantel en Holland Food Service ondersteunen de lopers met versnaperingen om deze kilometers te volbrengen. Hartelijk dank voor alle steun!

Alzheimercafé Weert

Op woensdag 10 november zal de opbrengst van deze actie in het Alzheimercafé Weert worden overhandigd aan Alzheimer Nederland. Hopelijk is het geldbedrag dan nog verder opgelopen.

Jouw steun is nodig

Wil je de de actie steunen? Bekijk dan de actiepagina voor meer informatie: https://bedrijven.inactievooralzheimer.nl/actie/vitaalthuisinactie.