Nyrstar blijft groeien en zoekt 30 nieuwe collega’s

Foto via Nyrstar

Budel-Dorplein – Nyrstar, Europa’s meest duurzame zinksmelter, blijft groeien. Na een financiële herstructurering in 2019 werd Nyrstar eigendom van Trafigura – een van de grote spelers in de wereldwijde grondstoffenhandel – en werd er wereldwijd fors geïnvesteerd in het bedrijf. Dat geldt ook voor de fabriek in Budel, waar voor tientallen miljoenen euros moderne en duurzame installaties in gebruik werden genomen. De Nederlandse vestiging behoort hiermee tot de grootste zinksmelters in de wereld.

Deze investeringen zullen Nyrstar’s zinkproductie in Nederland maximaliseren en bovendien steeds duurzamer maken om zo het hoofd te bieden aan de klimaatuitdagingen van vandaag en morgen.  

De betrokkenheid van Trafigura geeft ook aan dat Nyrstar hier is voor de lange termijn. “Om te groeien zoeken we 20 nieuwe operatoren en 10 onderhoudsmonteurs. Bij ons kom je terecht in een gemoedelijke, familiale en warme sfeer. Daarnaast bieden we zeer degelijke opleidings- en doorgroeimogelijkheden,” zegt Nyrstar’s general manager Henk Leendertse.

Nyrstar organiseert een banendag op 9 en 10 oktober. Meer hierover vind je op www.zinkwerkt.nl