Recyclen is het toverwoord bij 100% kringloopwinkel Goed Gebruikt Goed

Van een grotendeels tweedehands meubelzaak naar een 100% kringloopwinkel; bij Goed Gebruikt Goed aan de Graafschap Hornelaan wordt momenteel hard gewerkt om deze transformatie te realiseren.

Sinds een jaar is Mario van den Boom eigenaar van Goed Gebruikt Goed. Hij wil van zijn bedrijf een winkel maken waar alleen maar gebruikte goederen en meubels te vinden zijn. Daarnaast moet het een plek zijn waar klanten hun klein afval in kunnen leveren. “Niet wat de milieustraat doet, maar goederen die normaal in de restafvalbakken terecht komen”, zo benadrukt eigenaar Mario. Nu kunnen er al lege batterijen ingeleverd worden en is er een container voor frituurvetten en oliën. Het is de bedoeling dat er in de toekomst ook klein metaal en plastic ingeleverd kan gaan worden. “Alles wat gerecycled kan worden, is onze visie, om dat allemaal te gaan recyclen”, aldus Van den Boom.

Bij Goed Gebruikt Goed kun je ook terecht voor huisontruimingen. Hiervoor hanteert het bedrijf geen vast tarief. “Bij ons is alles maatwerk. We bekijken iedere ontruiming afzonderlijk en bepalen dan een redelijke prijs”, aldus eigenaar Mario. Omdat het bedrijf over een eigen vrachtwagen beschikt is het ook mogelijk gekochte goederen thuis te laten bezorgen.

Verbouwing

Momenteel is Mario met zijn medewerkers druk in de weer om zijn winkel te verbouwen. In een gedeelte van het pand is een nieuwe verdieping gerealiseerd. Hier komt de kledingafdeling. Alle meubels worden naar de benedenverdieping verplaatst en in de toekomst komt er nog een soort loopbrug waardoor klanten op de eerste verdieping helemaal rond kunnen lopen.

Opening

De verbouwing duurt nog ruim een week. Vanaf maandag 6 september gaan de deuren van Goed Gebruikt Goed wel alweer open. Dan kan iedereen terecht voor tweedehands meubels, servies, koffers, schilderijen, banken, kleding, bedden, elektronische apparatuur, speelgoed, boeken en verlichting. Op zaterdag 11 september hoopt Mario helemaal klaar te zijn. Dan is de officiële opening en staat er voor iedere klant koffie en gebak klaar.

Meer informatie is te vinden op www.goedgebruiktgoed.com.

Bekijk een video via: https://youtu.be/H3EwkO8-Mvw