‘Rode loper’ verbetert veiligheid voor fietsers in Nederweert

Nederweert – Rode fietssuggestiestroken hebben een snelheid remmende werking en verhogen daarmee de veiligheid voor fietsers. In september leggen ze in Nederweert rode fietssuggestiestroken aan vanaf de rotonde bij de Randweg West tot aan de N266.

De ‘rode loper’ loopt via de Molenweg, de Bredeweg, de Burgemeester Greijmansstraat, de Kapelaniestraat, de Moesemanstraat en Schoolstraat tot aan het kanaal.

Aannemer Van der Steen, PaveCare en Van Rens markeringen voeren het werk uit. Het werk is op te delen in de volgende fases:

  • Verwijderen bestaande belijning
  • Aanbrengen EAB (emulsie asfalt beton)
  • Aanbrengen nieuwe belijning
  • Aanbrengen rode fietssuggestiestroken

Tijdelijke afsluitingen

Voor een deel van de werkzaamheden zal de Molenweg tussen de Loverstraat en Randweg West tijdelijk afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Er gelden dan omleidingen. Fietsers en voetgangers kunnen de weg blijven gebruiken. De aannemer zorgt tijdens de afsluiting voor omleidingsroutes en goede bebording. Voor de werkzaamheden in de andere wegvakken worden verkeersregelaars ingezet.

Informeren

Direct aanwonenden zijn per brief geïnformeerd over de afsluiting(en) en de planning. Voor de werkzaamheden ontvangen ze nog een tweede brief met detailinformatie.

In de onderstaande video vertelt wethouder Koolen van Nederweert meer over de werkzaamheden.

Bekijk een video via: https://youtu.be/2RqpBTzmR-A