Scholieren Altweerterheide met de bus naar de tijdelijke schoollocatie

De leerlingen en leerkrachten van basisschool Sint Jozef uit Altweerterheide zijn vandaag gestart met een nieuw bijzonder schooljaar. Vanwege de bouw van een gloednieuwe school kunnen zij namelijk niet terecht op hun vertrouwde leerplek in Weerter kerkdorp. De komende maanden is de voormalige Koalaschool op het kazerneterrein in Weert de leslocatie.

Iedere ochtend gaat er een bus rijden die de kinderen van Altweerterheide naar Weert zal brengen. “Er zijn ouders die het fijn vinden om hun kind zelf naar school te brengen, en die ook in de buurt wonen. En de rest gaat met de bus …”, zo vertelt directrice Linda Kirkels. “… verder blijven de kinderen over tussen de middag”.

Het schooljaar werd op een muzikale manier geopend. Veel kinderen hadden een instrumentje mee naar school genomen. Eén van de leerlingen had de eer om het jaar, en de tijdelijke locatie, officieel te openen. Hij mocht een lintje doorknippen. Enthousiast liepen de kinderen vervolgens hun tijdelijke schoolgebouw binnen.

De ‘geboorte’ van het nieuwe gebouw in Altweerterheide gaat zo’n 9 maanden duren. “In negen maanden kan er veel gebeuren, dus ik ga ervan uit dat dat ook gaat lukken”, aldus directrice Kirkels. In het nieuwe gebouw komt een kindcentrum. Onderwijs, opvang en een plek voor sociale activiteiten krijgen er een plekje.

Bekijk een video via: https://youtu.be/jWhiDaCV-Q4