Stadsgilde brengt worst naar de zusters Birgittinessen

Komend weekend worden de Open Monumentendag georganiseerd. Morgen wordt in Weert het officiele startsein gegeven door o.a. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

De organisatie en alle betrokken vrijwilligers hopen natuurlijk op prachtig weer en daarvoor wordt extra bijstand gevraagd van de zusters Birgittinessen. Het Generaol van het Stadsgilde Ste Catharina 1480 stond woensdag bij de zusters in de Maasstraat voor de deur met een mand worst.

‘Worst naar de nonnen’

‘Worst naar de nonnen brengen’ komt voort uit een eeuwenoude traditie in Weert. In ruil voor de worst zullen de zusters bidden voor goed weer op 9 september tijdens de landelijke opening van Open Monumentendag die in Weert plaats zal vinden.

Ook voor komend weekend tijdens de Open Monumentdagen is droog weer zeer welkom. Twee dagen lang stellen meer dan 30 Weerter monumenten hun deuren open en zijn er veel activiteiten om van te genieten. Zie ook https://www.weert.nl/openmonumentendag.

Kanoninspectie

Stadsgilde Ste Catharina 1480 zal tijdens de Open Monumentendagen de kanonnen op de singels van Weert inspecteren. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 11 september 2021. Vanaf 11.00 uur vertrekt de stoet vanaf het Franciscus Huis aan de Biest. De planning is als volgt:

  • 11.15 uur: Hoogpoort (Oelemarkt)
  • 12.00 uur: Langpoort (tussen Du Commerce en Swaentje)
  • 13.00 uur: Maaspoort (bij wooncomplex Loft)
  • 14.30 uur: Morregat (tussen Stadsflat en Passantenhaven)
  • 15.00 uur: Bassin (bij Denver)
  • 16.00 uur: Molenpoort (bij wooncomplex De Kluis)

Bekijk een video via: https://youtu.be/ftEvE52Yhls