Terugblik Kermis Weert 2021: “We mogen niet klagen joh!”

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Kermis Weert 2021 is alweer voorbij. Vandaag pakken de exploitanten alweer in en gaan ze door naar hun volgende bestemming. Ondanks alle aanpassingen wordt er over het algemeen positief teruggeblikt op de aanpaste editie.

Of de kermis überhaupt door kon gaan was eerder dit jaar nog een groot vraagteken. Achter de schermen werkten tal van mensen om, ondanks alle onzekerheid vanuit politiek Den Haag, toch een kermis te organiseren. Er werd besloten om een kleinere en omheinde kermis te organiseren, zo wist men bijna zeker dat de kermis sowieso kon doorgaan. Ook moest er een selectie worden gemaakt van de 135 exploitanten die voor de kermis dit jaar hadden ingetekend. Allemaal lastige keuzes. “Je kan beter een kermis door laten gaan, dan een kermis helemaal niet door laten gaan”, aldus wethouder Sterk.

De kermiswethouder kijkt met een tevreden blik terug naar de kermis van dit jaar. In het weekend dat de kermis plaatsvond veranderde ook de landelijke corona-maatregelen. Er was een camerasysteem geinstalleerd om de drukte te monitoren. Ook was er eenrichtingsverkeer ingesteld. Het was wennen voor de mensen, maar onder aan de streep is het goed verlopen, vertelt de wethouder in de onderstaande video.

Oliebollenbakker Hoving Gebak

Lorenzo Hoving staat normaal gesproken met drie oliebollenkramen op de Weerter kermis, dit jaar maar met één. Maar hij is tevreden: “We mogen niet klagen joh! We zijn blij dat we weer open mogen. Het is een mooie kermis vind ik”, aldus Lorenzo. De oliebollenbakker had een ludiek idee met de speciale oliebollen-bestel-bel. Meer hierover op 1Limburg.

Wimpies Prijzenpaleis wil terug naar Markt

Wim Muller van Wimpies Prijzenpaleis (die dit jaar voor de 35e keer op de kermis stond) wil maar al te graag terug naar de oude situatie. Op de vraag of hij volgend jaar terug naar zijn traditionele plek op de Markt wil, antwoord hij: “Ja, zo niet dan kom ik niet meer terug. Dit jaar heeft me gewoon geld gekost. Mensen komen het kermisplein oplopen, maar mogen niet meer terug. Dus je ziet ze maar één keer, dan gaan ze de stad in en dan gaan ze naar huis”.

Grasveld bij stadsbrug volgend jaar erbij?

Het ‘nieuwe’ kermisplein op het grasveld bij de stadsbrug werd heel goed ontvangen. “Ik vind deze locatie echt top!”, reageert een van de bezoekers. Iets voor de komende jaren? Als het aan kermiswethouder Sterk ligt wel. Maar hij weet ook dat er een andere bestemming in voorbereiding is. Er worden in de toekomst namelijk appartementen gebouwd op deze locatie. Het kan dus helaas geen permanente plek worden voor de kermis in Weert.

Bekijk een video: https://youtu.be/yjCKSfbWc4A

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie