Week tegen Eenzaamheid: elk klein gebaar kan het verschil maken

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

1 op de 10 volwassenen in Nederland voelt zich sterk eenzaam en 1 op de 3 heeft er weleens last van. Van de 75-plussers kampt meer dan de helft met eenzaamheid . Met elkaar kunnen we hier iets aan doen. Tot en met 7 oktober zijn er honderden activiteiten door het hele land om mensen samen te brengen.  In Weert worden meer dan 10 activiteiten georganiseerd.

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, is het makkelijker om weer iets te ondernemen en contact te leggen met anderen. Dit betekent echter niet dat mensen zich niet meer eenzaam voelen. Mensen praten er vaak niet over.

Bedrijfsleven

Ook bedrijven zetten zich in. Zoals Jumbo Supermarkten, die speciale kletskassa’s opent voor mensen die het fijn vinden om een praatje te maken tijdens het afrekenen. Een aantal bedrijven uit de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid – Jumbo, KPN Mooiste Contact Fonds, Lipton, Maggi, PostNL en Vattenfall Foundation – zijn gestart met KleinGebaar. Dit is een nieuw platform voor organisaties en bedrijven die oog hebben voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en wat extra’s voor hen willen doen. 

Klein gebaar

Iedereen kan meedoen én bijdragen aan de Week tegen Eenzaamheid. Bijvoorbeeld door extra om te kijken naar iemand in de eigen omgeving. Zo kan een kop thee drinken met de buurman of een bezoekje aan een tante het verschil maken. 

Meer informatie: https://www.puntwelzijn.nl/activiteit/eenzaamheid-het-gevoel-dat-niemand-om-je-geeft/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie