Tientallen huishoudens op Boshoven zonder elektriciteit

In de wijk Boshoven is zondag rond 17.30 uur een stroomstoring ontstaan. De storing had in eerste instantie betrekking tot enkele huishoudens aan de Maesenburg. Iets na 21.00 uur werden dat wat meer adressen.

Om de stroomstoring te verhelpen moest Enexis de grond in. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren moesten er nog wat aansluitingen worden uitgeschakeld. Het gevolg was dat tientallen adressen aan de Terborgh ook zonder elektriciteit kwam te zitten.

Buurtbewoners gingen de straat op om poolshoogte te nemen bij de werklui. De stroomuitval kwam wat onverwacht. De ene buurtbewoner reageerde wat minder blij: “Zit je net achter de computer te werken, valt de stroom uit”. De andere was gelaten: “Een kleinigheidje houd je toch”. De meeste buurtbewoners zien het tevens als het versterken van de sociale contacten in de straat. Ze staan gezellig naast elkaar te buurten en kijken ondertussen toe hoe de stroomstoring verholpen wordt.

Eerder vandaag zou er op Boshoven ook al een ander incident met elektriciteit hebben plaatsgevonden. Volgens een buurtbewoner zou er een vlieger in een hoogspanningskabel vast hebben gezeten. Hiervoor moest de Eindhovenseweg tijdelijk worden afgesloten.

Volgens Enexis kan het nog tot na middernacht duren voordat de storing is verholpen. Er wordt in elk geval hard gewerkt om de storing te verhelpen.