Graffiti kunstwerken bij Zuilen Kabinet worden tot leven gewekt

Zondag vond bij Het Zuilen Kabinet onder de Boshoverbrug een bijzonder moment plaats. Het kunstproject kon eindelijk officieel worden geopend. Tijdens de opening werd er een speciaal element toegevoegd aan het Zuilen Kabinet dat een bezoekje nog leuker zal maken.

Dat speciale element noemen ze ‘Augmented Reality (AR)’, plat vertaald ‘Aangevulde Realiteit’. Deze extra beleving kun je activeren door een QR-code te scannen met je smartphone. Vier kunstwerken zijn voorzien van een QR-code. Als je de code scant dan zie je het kunstwerk bewegen als in een tekenfilm.

Vandaag was hét ideale moment om Het Zuilenkabinet, wat al enige tijd de bezichtigen is, officieel te openen. Speciaal voor deze gelegenheid waren de wethouders Sterk en Van de Loo aanwezig. Ook gedeputeerde Geert Gabriels van de Provincie Limburg was van de partij.

Het Zuilen Kabinet is een initiatief van artiest Geert Loijen en samenwerking met Angelo Martinus, het Mondriaanfonds en de Gemeente Weert. Tijdens de officiele opening werd het informatiebord onthuld. In de onderstaande video vertellen de initiatiefnemers er meer over en wat er nog meer te zien is…

Bekijk de video: https://youtu.be/VZccXUht6RE