Unieke expositie van Jan Bakker in Kunstwei Budel

Budel – Vanaf zaterdag 18 september zijn in de onlangs geopende Kunstwei Budel meer dan 30 werken van de Zuid-Hollandse beeldend kunstenaar Jan Bakker te zien en te koop.

Bakker, geboren in Zwijndrecht en inmiddels 96 jaar oud, studeerde scheepsbouw aan de HTS in Dordrecht. Toen hij in 1953 verhuisde naar Bakkum bij Castricum kwam hij daar in contact met de bekende kunstschilder Cor Heeck, die zijn grote leermeester werd. Heeck leerde Bakker de kunst van het tekenen en schilderen en het kijken en omgaan met kunst. Zijn leven lang heeft Jan Bakker zich toegelegd op zowel figuratieve als abstracte kunst. En nog bijna dagelijks is de kunstenaar al schilderend te vinden in zijn atelier. Veel van zijn werken zijn te zien in de openbare ruimte maar ook bij bedrijven en particulieren zijn Bakkers grote en kleine beelden, objecten en schilderijen populair.

De expositie “Kunst moet gezien worden” is gratis te bezoeken op 18 en 19 september, 25 en 26 september en daarna elke zondag t/m 31 oktober van 11.00 tot 16.00 uur in de Kunstwei Budel, Grensweg 64. Meer informatie vind je op www.kunstweibudel.nl.