Wachtlijsten door corona al bijna weggewerkt bij SJG Weert

Het SJG Weert doet weer net zoveel operaties op een dag als vóór de coronacrisis. Voor de meeste ingrepen zijn patiënten – als vanouds – weer binnen enkele weken aan de beurt.

Dat de gemiddelde wachttijd kort is, komt omdat het ziekenhuis de meeste wachtlijsten vóór de tweede coronagolf al had weggewerk, zo meldt het SJG. Met man en macht is toen gewerkt om de uitgestelde zorg in te halen. De doorlooptijden voor orthopedische operaties, kleine chirurgische ingrepen en KNO-behandelingen zijn nu hierdoor weer praktisch op het oude niveau. Dat geldt nog niet voor alle medische ingrepen en behandelingen.

Nu de zomervakantie voorbij is en de accu van onze medewerkers weer vol zit, doen ze er nog een schepje bovenop om de resterende achterstanden weg te werken. Voor de ene ingreep gaat dat sneller dan voor de andere. Voor operaties bij urologie en vaatchirurgie geldt bijvoorbeeld in het hele land een langere wachttijd.

Veiligheidsmaatregelen

Hoewel ze COVID-19 op dit moment goed onder controle hebben, is het virus nog niet weg. Om een bezoek aan het ziekenhuis voor iedereen veilig te houden, geldt er ook in SJG Weert daarom nog een aantal maatregelen. De looproutes zijn gescheiden, wachtkamers ruim opgezet en we hanteren een streng hygiëneprotocol. Op plekken waar anderhalve meter afstand houden niet mogelijk is (bijvoorbeeld in kleinere spreekkamers of bij lichamelijk onderzoek) is een mondmasker verplicht.

Bij klachten die kunnen wijzen op COVID-19 verzoeken ze de patiënten uitdrukkelijk om de afspraak in het ziekenhuis te annuleren, tenzij er sprake is van een medische noodzaak. Overleg in dat geval altijd met de behandelend specialist.