Warm onthaal voor kersverse wereldkampioen Rodinde Rutjens

Rodinde Rutjens uit Weert pakte afgelopen weekend goud tijdens het FEI wereldkampioenschap ponymennen in het Franse Haras du Pin.

Rodinde wist haar titel als wereldkampioen met succes te verdedigen bij de ponytweespannen. In 2019 pakte ze ook al goud. Tegenover KNHS vertelt ze over haar tweede wereldtitel op rij: “Geweldig, geweldig, ik kan er niet meer van maken! Met de tweede plaats in de dressuur met een nieuwe pony was ik al heel blij. In de marathon bleef het span waar ik al wereldkampioen mee geworden was voor me werken. Vandaag in de vaardigheid konden we het afmaken. Ik ben heel trots op mijn pony’s.”

Maandagochtend gingen de vlaggen uit aan de Koekoeksweg. Familie, vrienden en buurtbewoners stonden bij thuisbasis Rijo Stables klaar om Rodinde een warm onthaal te geven en haar te feliciteren met het geweldige resultaat. Een resultaat waar heel Weert trots op mag zijn.

Bekijk een video via: https://youtu.be/1vE0QjmF6sk