Weertse Joëlle Camp wint tweede prijs bij PrinsjesHatwalk in Den Haag

Algemeen Human interest Weert Reageer 2 min. leestijd
Model met hoed en Joëlle Camp

Joëlle Camp uit Weert, derde jaars studente van St. Lucas in Boxtel, heeft
afgelopen zaterdag 18 september de tweede plaats behaald in de PrinsjesHatwalk
hoedenwedstrijd.

De opdracht was: Ontwerp je eigen hoed bij het thema “Het goede voorbeeld” en neem daarbij jouw persoonlijke held in gedachte. De vriend van Joëlle zit bij de vrijwillige brandweer en is alles voor haar, dus de keus was gauw gemaakt. Joëlle ontwierp een rode hoed met oranje en gele “vlammen”.

Joelle had zich op het laatste moment nog moeten haasten om de hoed klaar te krijgen en deze naar Den Haag te brengen. Tot ’s nachts 2.00 uur heeft ze zitten werken. De volgende morgen moesten om kwart over negen de hoeden, ook van medeleerlingen, naar Den Haag gebracht worden. De hoed is van rood vilt met bloemen van bandlint in het oranje en geel, de basiskleuren van vlammen. Het zijn twee verschillende materialen, dat maakt de hoed speels.

Joëlle won met haar hoed een cheque van 500 euro. Volgens Marianne Jongkind (dé hoedenmaakster van Nederland) was de hoed van Joëlle zo mooi, dat ze had gewild dat deze de eerste prijs in de wacht zou slepen. De jury bestond uit Marianne Jongkind, Paul Schulten en Judith Kadee.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie