Weerter binnenstad trakteert op live muziek

Wie in het weekend de binnenstad van Weert bezoekt mag rekenen op een welkome portie gezelligheid. Elke zaterdag van oktober trakteren lokale ondernemers in Weert op live muziek.

Het muzikale vermaak wordt aangeboden door een samenwerking van BIZ Ondernemers, Weekmarkt Weert en Centrummanagement Weert. Met het initiatief hopen zij bij te dragen aan de sfeer tijdens een winkelbezoek in oktober, de maand dat dagen weer korter worden en temperatuur zakt. Genieten van muziek biedt een perfecte combinatie met feestelijk funshoppen, een bezoekje aan de weekmarkt en een lekker hapje bij een van de vele lokale horeca-etablissementen.

Programma

Zaterdag 2 oktober start het programma met de komst van De Charlatan, een met accordeon bewapende muzikant die liefhebbers meeneemt in de romantische wereld van bekende melodieën en chansons.

Op 9 oktober vaart de opzienbarende act Nautilus door de straten. In de bijzondere steampunk wagen, gebouwd in stijl van Jules Verne, verrast het winkelende publiek met tal van optische effecten. Aan boord een muzikant die met zijn gitaarspel zijn luisteraars absoluut zal aantrekken.

Een week later is het de beurt aan dixielandband Piece of Cake. Het looporkest zorgt gegarandeerd voor een swingend geheel en een lach op het gezicht, precies waar een bezoek aan de Weerter binnenstad voor staat.

Op zaterdag 23 oktober zorgt de kolderieke act van de Mixie Mini Band ongetwijfeld voor enthousiaste reacties. Menig bezoeker zal zich afvragen of dit een volwaardig orkest is dat ten strijde trekt, of dat het in werkelijkheid een bijzonder ludiek eenmansorkest is.

Met vijf zaterdagen in oktober ook vijf acts. De finale van de muziekmaand is voor De Rustende Moeders. Het is met drie muzikanten de kleinste fanfare ter wereld, maar met de decibels van een groot korps. Het extravagante Belgische gezelschap zorgt er in ieder geval zeker voor dat het feest is in de Weerter binnenstad.

Meer informatie over bereikbaarheid openingstijden en het winkelaanbod van de Weerter binnenstad is te vinden op www.cmweert.nl.