Weinig incidenten tijdens kermis, wel man met bijl in fietstas opgepakt

Na een jaartje te hebben overgeslagen konden de mensen vanaf vrijdag weer genieten van een kermis in het centrum van Weert. Volgens een woordvoerder van de politie Limburg is de kermis, voor zover bekend, rustig verlopen wat betreft incidenten.

Daar waar duizenden mensen bij elkaar komen gebeurt er altijd wel iets. En als er wat alcohol in het spel is, wordt die kans wat groter. Bezoekers van de kermis spreken dan ook van wat kleine opstootjes en wat geïrriteerde reacties over de verplichte looproutes. Maar het overgrote merendeel van de bezoekers heeft volop genoten van de kermis. En dat kan nog t/m woensdagavond.

Twee aanhoudingen

Volgens de politie zijn er twee aanhoudingen verricht afgelopen weekend. Eén persoon is aangehouden voor het niet voldoen van een bevel/vordering. De tweede aanhouding was wat opmerkelijker. Op de kermis werd namelijk een man aangehouden die een bijl in zijn fietstas bij zich droeg. Wat de man van plan was met de bijl is niet bekend gemaakt.

Beide aangehouden personen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.