World Cleanup Day ook in Weert

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Zaterdag 18 september is het World Cleanup Day! De gemeente Weert en leden van de Facebookpagina Schoon Weert hebben de handen ineengeslagen en roepen inwoners op om mee te doen aan deze wereldwijde opschoonactie. Het doel van de dag is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Samen houden we onze gemeente schoon en zorgen we voor een fijne buurt om in te wonen.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Vorig jaar hebben we zo’n 350 kilo afval verzameld. Dat is een enorme hoeveelheid afval die zonder deze actie rond zou blijven zwerven in onze gemeente. Ik hoop dat inwoners dit jaar weer net zo enthousiast aan de slag gaan en dat we ons samen kunnen blijven inzetten voor een schoon Weert.”

Routes, inleverpunten en materiaal

Tijdens World Cleanup Day zijn er routes, inleverpunten en materiaal beschikbaar. Schoon Weert heeft routes door verschillende wijken van Weert gemaakt. Deze routes kun je vinden op hun Facebookpagina en de website van de gemeente Weert. Je kan een van de routes volgen, maar je bent natuurlijk ook vrij om afval te rapen op een andere plek.

Op deze routes staan vaste inleverpunten voor het verzamelde zwerfafval. Hier kunt je jouw afval inleveren tot 16.00 uur. Daarnaast zijn er inzamelpunten in de omliggende dorpskernen (inleveren tot 16.00 uur) en kunt je jouw afval tot 15.00 uur inleveren op de Milieustraat. De precieze locaties van alle inzamelpunten vind je op de Facebookpagina Schoon Weert en de website van de gemeente Weert.

Afvalzakken en handschoenen zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 15 september in de hal van het stadhuis en bij de gemeentewerf tijdens openingstijden. Mocht je vaker zwerfafval willen rapen, dan stelt de gemeente graag een afvalknijper beschikbaar. Deze kun je ophalen op de gemeentewerf.

Coronamaatregelen

Ook dit jaar is World Cleanup Day coronaproof. Ga dus niet in grote groepen op pad en houdt 1,5 meter afstand van elkaar. Dit hoeft het succes van de dag gelukkig niet in de weg te staan: ook met vele kleine acties kunnen we samen heel veel zwerfafval opruimen!

Voor meer informatie kun je kijken op www.worldcleanupday.nl en de Facebookpagina van Schoon Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie