Twee aanhoudingen na achtervolging vanuit Weert naar Maaseik

112 Algemeen Belgie Regio Reageer 2 min. leestijd

Maaseik – Update 22.15u – Een ANPR-hit attendeerde de politie vrijdagavond op een voertuig dat gesignaleerd stond om te controleren. Op het moment dat de politie de auto zag rijden over de A2, ter hoogte van Weert, en wilde controleren ging de auto er met hoge snelheid vandoor.

De ingezette achtervolging eindigde in het Belgische Maaseik waar de auto crashte. Twee inzittenden zijn aangehouden. Een derde inzittende wist te ontkomen.

De politie zoekt op dit moment naar de derde persoon. Bij de crash raakte niemand gewond. De auto crashte op de Venlose Steenweg/Koningin Fabiolalaan in Maaseik. De auto stond gesignaleerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij een woninginbraak De politie onderzoekt de zaak.

Update 22.15u

De bestuurder van de wegvluchtende auto dacht slim te zijn door weer terug te rijden naar België, maar had niet gerekend op de goede samenwerking tussen de Nederlandse en de Belgische politie, zo meldt het Operationeel Centrum Politie Limburg.

Met toestemming van de Belgische collega’s heeft de Nederlandse politie de achtervolging in België voortgezet met als resultaat dat in Maaseik een tweetal verdachten is aangehouden nadat het vluchtende auto gecrasht was. Naar een derde verdachte is door de collega’s, met ondersteuning van de Nederlandse politie-helikopter, nog gezocht.

Bekijk een video: https://youtu.be/65bQkw-dPk4

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie