50 jaar ‘Tuba’ in Tungelroy

Op 17 oktober 1971 verscheen de eerste uitgave van het Tungelroys weekblaadje de Tuba. Het was een initiatief van pastoor Opveld. In eerste instantie bedoeld om de kerkdiensten kenbaar te maken, maar hij zag ook het belang in van communicatie rondom andere dorpsaangelegenheden. In het pre-computer tijdperk typte hij wekelijks twee velletjes vol, dupliceerde dit met een stencilmachine en zorgde voor distributie.

Al gauw kreeg hij ondersteuning van Harrie Seevens, een dorpsgenoot die werkzaam was in een drukkerij. Later werkte diens vrouw Maria ook mee aan het blad.

In 2009 werd het stokje overgenomen door Karin Strijbosch, eigenaar van grafisch ontwerpbureau Beeldkracht in Tungelroy. Anno 2021 beslaat de Tuba vier pagina’s en naast de kerkdiensten staat het weekblaadje bol van activiteiten, verenigingsnieuws, oproepjes, bedankjes en mededelingen.

Ook het DorpsOverleg Tungelroy publiceert regelmatig in de Tuba. Het blad verschijnt op papier, maar ook digitaal. Vijftig jaar lijkt heel wat, maar volgens de redactie is dit nog maar het begin!