Achterlaten auto in Heythuysen volledig uitgebrand

Heythuysen – De brandweer en politie zijn dinsdag rond 22.40 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Eykerstokweg in Heythuysen.

Wandelaars hadden alarm geslagen nadat ze op een zandweg, nabij de Tungelroyse beek tussen de Eykerstokweg en Op de bos, een auto in brand zagen staan. De brandweer kwam met een tankautospuit ter plaatse.

Omdat in de auto een vat met een chemische vloeistof stond werd ook de SIV (Snel Interventievoertuig) opgeroepen die een blusschuim aan boord heeft. Daarmee kon de autobrand vervolgens mee worden gedoofd.

De politie gaat uit van brandstichting. Het vat met het chemische goedje is mogelijk drugsafval geweest. Er werd verder ook geen bestuurder of eigenaar van de auto aangetroffen. Er wordt daarom een nader onderzoek ingesteld door de politie.

Vloeistof in de grond

Omdat de chemische vloeistof in de grond terecht is gekomen werd ook de Officier van Dienst Bevolkingszorg (OvD-Bz) aangestuurd. Deze OvD zal de gemeente Leudal in kennis stellen zodat de grond zo snel mogelijk afgegraven kan worden om de schade aan de natuur zoveel mogelijk te beperken.

Brand Roggel

Afgelopen zondag werd in Roggel ook al een brandend voertuig aangetroffen op een zandweg aan de Heide, zo’n 7 kilometer verderop. Ook in het brandende busje in Roggel werden chemicaliën aangetroffen. Nader onderzoek moet uitwijzen of er een verband is tussen de twee brandende voertuigen.

Bekijk een video: https://youtu.be/v3bYH2mnMH0