Eerste exemplaren ‘Juul, de kleine kwânte kwakkert’ uitgereikt

Plaats een reactie

Op vrijdag 1 oktober vond in de historische Paterskerk aan de Biest de boekpresentatie plaats van ‘Juul, de kleine kwânte kwakkert’. De eerste exemplaren van dit unieke dialectsprookjesboek werden door Kanseleer Jasper van De Rogstaekers uitgereikt aan burgemeester Raymond Vlecken en aan Bart Maes, president van de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge. Het boek wordt uitgebracht in aanloop naar de Gulden Humor in Weert op 26 en 27 november. Het verhaal is geschreven door Mark Bouwmans en de prenten zijn getekend door Rob Jacobs.

Uniek verzamelobject voor dialectliefhebbers

‘Juul, de kleine kwânte kwakkert’ is een nieuw sprookjesboek geschreven in 17 Limburgse dialecten. Het verhaal gaat over de kleine kikker Juul. Juul is gek van sprookjes en van vastelaovendj en droomt ervan om door een knappe prinses tot prins te worden gekust. Om zijn prinses te vinden heeft hij een toverdrank nodig, bestaande uit 17 ingrediënten die te vinden zijn in de 17 plaatsen die zijn aangesloten bij de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge. Wat dit boek dus extra bijzonder maakt is dat het geschreven is in 17 verschillende Limburgse dialecten, elke pagina in het dialect van de plaats waar het avontuur zich afspeelt. Op de laatste pagina van het sprookjesboek zijn, voor het lezersgemak, een 2-tal QR-codes toegevoegd waarmee de Nederlandse vertaling en de vertaling in het Weerter dialect kan worden “opgehaald”.

Voorreservering en verkoopadressen

Het sprookjesboek wordt eenmalig in gelimiteerde oplage uitgebracht. Om liefhebbers de gelegenheid te geven een exemplaar te bemachtigen is er gewerkt met een voorreservering. Daar is massaal gebruik van gemaakt en honderden boeken werden besteld. Voorgereserveerde boeken kunnen op zaterdag 2 oktober tussen 10:00 uur en 14:00 uur worden afgehaald bij Wertha Brewpub, Bassin 6 te Weert. Het boek is zolang de voorraad strekt te koop bij Bruna Weert (Markt 11-13), WarenHuis conceptstore (Beekstraat 54), Primera Wouters (Oranjeplein 231) en The Read Shop Express Weert (St. Jobplein 8).

De Orde van de Gulden Humor

De Orde van de Gulden Humor wordt sinds 1962 als hoogste Limburgse vastelaovendjonderscheiding uitgereikt door de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV). Dit jaar wordt deze onderscheiding toegekend aan acteur Huub Stapel. Stadsvastelaovendjvereîniging De Rogstaekers zal de uitreiking feestelijk omlijsten met een twee grootse evenementen in Sporthal Boshoven op 26 en 27 november.

Op deze avonden presenteren zij een sprookjesachtig vastelaovendjprogramma met heel veel artiesten, waaronder Beppie Kraft, Spik en Span, Bjorn en Mieke, Marleen Rutten, De Toddezèk, Hoondervél en W-Dreej.

Alle informatie over het programma en de kaartverkoop is te vinden op www.guldenhumor2021.nl.

Bekijk een video via: https://youtu.be/tM4SEbw4oZ0

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie