Gratis energiebespaaradvies voor huurders Wonen Limburg

Fotograaf: Marcel de Buck

Speciaal voor huurders van Wonen Limburg stelt de woningcorporatie gratis energiecoaches beschikbaar. Zij helpen huurders bij het ontcijferen van hun energierekening en geven hen advies over de mogelijkheden om geld en energie te besparen. Ook geeft de energiecoach uitleg over hoe ze het beste kunnen ventileren en over hoe ze de thermostaat en eventueel andere installaties zo goed mogelijk kunnen gebruiken. Dat is handig, zeker in deze tijd van het jaar waarin de verwarming steeds vaker aan gaat.

Energiekosten verlagen

De energiecoaches van Wonen Limburg zijn medewerkers met vaak een technische achtergrond en hebben veel kennis van de mogelijkheden om energie te besparen. Zij kunnen door middel van een huisbezoek adviseren over het verlagen van de energiekosten. Meestal zijn dat kosten, die bewoners zelf gemakkelijk kunt beïnvloeden. Het meten van apparatuur geeft vaak een verrassend inzicht.

Een tevreden huurder uit Baarlo vertelt: “We hebben zoveel profijt gehad van de tips die de energiecoach ons gaf. We zijn inmiddels een jaar verder en krijgen nu meer dan 400 euro terug van de energieleverancier. En ons maandelijkse voorschot is flink verlaagd naar 73 euro per maand.”

Afspraak maken

Voor meer informatie over de energiecoaches of het maken van een afspraak voor een gratis persoonlijk advies, kunnen huurders van Wonen Limburg contact opnemen via telefoonnummer 088 – 385 0800 of een mail sturen naar [email protected].