Leden van TWC Weert bezoeken het nieuwe kantoor van shirtsponsor

Fotograaf: Wim Jacobs

Onlangs hebben ruim 50 leden van Toer- en Wielerclub Weert een bezoek gebracht aan het indrukwekkende nieuwe kantoor van shirtsponsor HetEnergieBureau. Voor het bezoek was een speciale fietsroute uitgezet van 110 km. In diverse snelheidsgroepen vertrokken de deelnemers vanuit Weert naar het bedrijventerrein in de wijk Strijp-T in Eindhoven.

Het nieuwe kantoor van HetEnergieBureau is gevestigd in een bedrijvenverzamelgebouw. Dit gebouw is van oorsprong een bedrijfsruimte van Philips, de naam Philips staat nog steeds op het gebouw. Na een grondige transformatie is het gebouw nu helemaal up to date zowel in uitstraling, bouwkundig, multifunctioneel gebruik, en duurzaamheid en volledig ingericht op het nieuwe werken.

De kantoortuinen zijn voorzien van moderne werkplekken, veel daglicht, stilteruimtes, ruimtes om te ontspannen en zelfs ruimtes voor een powernap. Het gebouw is voorzien van een groot dakterras met natuurlijke beplanting en een jeu de boules baan. Het dakterras is voorzien van een aparte ruimte voor presentaties voor grote groepen die ook gebruikt kan worden voor feesten. Het dakterras is onlangs nog gebruikt door de NOS voor de uitzending van Koningsdag 2021.

De wielrenners worden ontvangen met koffie en vlaai. De fietsen konden met de dienstenlift mee naar het dakterras. Nadat mede-eigenaar Serge van den Berg van HetEnergieBureau een rondleiding heeft gegeven door het indrukwekkend gebouw is het tijd voor de groepsfoto, de 1,5 meter afstand regel hoeven we gelukkig niet meer te hanteren.

Na de groepsfoto wordt Serge van de Berg nog door het bestuur van TWC Weert gefeliciteerd met de verhuizing naar dit mooie kantoor en bedankt voor het hartelijke ontvangst. Ook Juriaan Maarse van Maarse Hoveniers die samen met HetEnergieBureau shirtsponsor is van TWC Weert feliciteert Serge met deze schitterende werkplek.

Ondanks dat het goed toeven is op het dakterras verzamelen de groepen zich weer voor de terugreis naar Weert, nog ruim 50 km op de trappers. De leden van TWC Weert waren zeer onder de indruk van het nieuwe kantoor. Echt een parel waar elke werknemer trots op is om daar te mogen werken.

HetEnergieBureau

Al meer dan 12,5 jaar werken de adviseurs van HetEnergieBureau aan duurzaamheidsprojecten voor haar opdrachtgevers.De opdrachtgevers zijn hoofdzakelijk overheden (Rijk, Provincies en Gemeenten), woningcoöperaties en maatschappelijke instellingen, maar ook steeds vaker bedrijven en particulieren. Ook de gemeente Weert maakt gebruik van de adviseurs van Het EnergieBureau. Serge van den Berg en zijn zakelijk partner Jeroen van Gestel zijn de founders van HetEnergieBureau en worden ondersteunt door 14 professionals vanuit de kantoren in Eindhoven en Roermond.

Serge van den Berg is oorspronkelijk afkomstig uit Deurne maar woont al geruime tijd in Weert waar hij onlangs aan het Pylsstraatje een duurzame woning heeft gebouwd. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij HetEnergieBureau. Ze geloven in “practice what you preach”. Dat betekent dat ze het werk zo duurzaam mogelijk uitvoeren, waarbij ze zorgvuldig omgaan met mens en milieu. Sinds het ontstaan van HetEnergieBureau leveren ze ook elk jaar een bijdrage aan maatschappelijke lokale initiatieven die passen bij de organisatie zoals Stichting Leergeld Eindhoven, TWC Weert en Alpe d’HuZes.


Een fotobijdrage van Wim Jacobs