Herstel vlonderpad Kettingdijk

Het vlonderpad dat vanaf de Kettingdijk in Altweerterheide naar de Smeetshof in Bocholt (B) leidt is aan vervanging toe. Op 11 oktober start aannemer Fransen met de werkzaamheden en vervangt in de komende weken het gehele plankenpad. Tijdens de werkzaamheden zijn gele en rode route van het Grenspark Kempen~Broek niet toegankelijk.

Grensmoeras

Het vlonderpad verbindt de moerasgebieden van de Kettingdijk en Smeetshof met elkaar. Hier wandel je ongemerkt de Nederlands-Vlaamse grens over. Natuurmonumenten en Natuurpunt werken hier samen aan een grensoverschrijdend doorstroommoeras dat deels toegankelijk is door de vlonderpaden.

Het vlonderpad aan Vlaamse zijde is onlangs geheel vernieuwd. Over enkele weken is ook het Nederlandse deel vervangen en zijn de wandelroutes weer in zijn geheel te bewandelen.