Jens Gigase jongerenambassadeur voor de Verenigde Naties?

In de landelijke verkiezing om jongerenvertegenwoordiger Mensenrechten & Veiligheid te worden voor de Verenigde Naties heeft Jens Gigase (19 jaar) uit Weert de finale bereikt.

Jens wil zich inzetten voor zijn leeftijdsgenoten en de stem van jongeren laten horen op het wereldtoneel. Er kan gestemd worden van 22 oktober tot en met 29 oktober. De winnaar van de verkiezingen wordt bekend gemaakt tijdens de finale-avond in Amsterdam op 29 oktober.

De mede-finalisten kunnen in den lande de scholen bezoeken om campagne te voeren, maar in het zuiden is nu net de herfstvakantie aangebroken in de periode dat campagne gevoerd mag worden. Daarom probeert Jens vooral online de jongeren te bereiken om te stemmen.

Toen Jens in Weert op de Odaschool en op Het College zat, vertegenwoordigde hij ook scholieren in leerlingenraden, en later zat hij in het bestuur van de scholierenbond LAKS in Utrecht, waar in corona-jaar 2020 werd meegesproken over het annuleren van het centrale eindexamen. Op het gebied van jongerenvertegenwoordiging, heeft Jens dus al ruime ervaring.

Via de link is een filmpje te zien waarin Jens oproept om te stemmen. De onderwerpen waar Jens veel aandacht voor vraagt zijn de mentale gezondheid van jongeren en de klimaatvluchtelingen (combinatie van klimaatproblemen met mensenrechten). Daarnaast wil hij zich bezighouden met toegang tot kwalitatieve zorg en kwalitatief onderwijs en kansengelijkheid. En dat iedereen zichzelf kan zijn. Jens roept ook iedereen op om hun thema’s aan hem door te geven, zodat hij ze mee kan nemen en aan kan kaarten bij de internationale politiek. “We doen dit samen, ik wil er staan namens alle jongeren”, aldus Jens.

Stemmen duurt 5 seconden en gaat via stem.njr.nl/vote/jens-gigase.html