Losgebroken schapen vinden gras van Drakesteyn lekkerder

Bij de buren is het gras altijd groener, moet een schaap gedacht hebben. En als er één schaap over de dam… Maaseikerweg is, volgen er meer. Het gevolg, een overtekende schaapskudde die het verkeer ontregeld. Gelukkig konden de mensen ermee lachen.

Het gebeurde zondagmiddag toen de schapen waren losgebroken bij hun toegewezen locatie aan de Blatenkempweg tussen de wijk Graswinkel en het spoor. De schapen grazen momenteel binnen de bebouwde kom vanwege het ecologisch bermbeheer dat de gemeente Weert toepast.

De schapen waren sinds vrijdag aanwezig op de Blatenkempweg. Ze hadden het blijkbaar gezien daar. Na wat blaten tegen elkaar besloot de kudde om de omheining omver te duwen en bij de buren op Drakesteyn te gaan grazen.

Inmiddels zijn ze in Weert al een aantal jaren gewend dat er schapen over de straat lopen, maar er bleef een klein lammetje achter. Dat zorgde voor vraagtekens bij de voorbijgangers. En hoewel schapen kuddedieren zijn stonden ze opvallend verspreid uit elkaar.

De schaapsherder heeft zijn telefoonnummer vermeld bij de omheining en dus kon hij snel gebeld worden. Ook de politie was ingeseind en sloot de Maaseikerweg deels af voor het verkeer. Omdat Drakesteyn ook naast het spoor ligt werd ook de NS ingeseind en passeerden de treinen stapvoets.

Onder toeziend oog van tientallen lachende voorbijgangers werden de schapen door de herder en de politie terug naar hun standplaats op de Blatenkempweg gedirigeerd. Daar werd de kudde ook weer herenigd met het lammetje.

Bekijk een video: https://youtu.be/O3NMIHWvlzc