Meerdere voertuigen botsen op A2 bij Wessem

Wessem – Op de snelweg A2 van Weert naar Maastricht heeft vrijdag rond 10.20 uur een verkeersongeval plaatsgevonden.

Net voorbij de toerit richting het zuiden waren meerdere voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Er kwamen twee ambulances ter plaatse om alle betrokkenen medisch te onderzoeken. Niemand raakte ernstig gewond.

De snelweg A2 moest in zuidelijke rijrichting enige tijd worden afgesloten voor het verkeer. Er ontstond een file tot aan Hunsel. Twee auto’s waren zwaar beschadigd geraakt door het ongeval en werden afgesleept door een berger.

File ontwijken, op de bon

Vanwege het ongeval ontstond er verkeersoverlast in het centrum van Wessem. Sommige weggebruikers probeerden via de Parallelweg naast de A2 de file te passeren. Echter is deze weg alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer en fietsers. Meerdere weggebruikers, die geen bestemmingsverkeer waren kregen een proces verbaal aangezegd.

Update: een persoon was naar het ziekenhuis gebracht omdat deze met het hoofd tegen de voorruit terecht was gekomen.