Sinterklaasintocht in Nederweert, iets anders, maar voor iedereen

Algemeen Nederweert Regio Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Intocht Nederweert - Fotograaf: Johan Bloemers

Nederweert – De sinterklaasintocht van Nederweert zal dit jaar weer plaatsvinden op zondag 14 november 2021. Om 14.00 uur zullen Sinterklaas en zijn Pieten aankomen per boot en dan voet aan wal zetten bij Steer. Ze zullen daarbij welkom worden geheten door Burgemeester Op de Laak en de muzikale klanken van Harmonie Sint Joseph.

De opzet van de intocht is dit jaar anders dan andere jaren. Na de aankomst zal Sinterklaas zich begeven naar een terrein in de buitenlucht direct achter de Waterscouting. Hier zal een beperkt programma zijn op een podium en hebben kinderen de gelegenheid om hem een handje te geven.

Geen optocht en binnenprogramma

Er zal dit jaar geen optocht plaatsvinden door het centrum en ook geen binnenprogramma zijn in de Pinnenhof. Het Sint Nicolaas Comité Nederweert wil de intocht graag een feest laten zijn voor iedereen zonder de inzet van een coronapas en dat kan dit jaar het beste met een programma volledig in de open lucht.

Het publiek wordt daarbij verzocht om tijdig aanwezig te zijn en zich bij de aankomst en het programma daarna zoveel mogelijk te verspreiden over het gehele terrein aan Steer om drukte en opstoppingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Brug 15

Brug 15 zal dit jaar omwille van de veiligheid en om drukte te voorkomen geen onderdeel uitmaken van het “evenemententerrein”. Toeschouwers zullen worden verzocht om zich niet op te houden op Brug 15 om van daar af naar de intocht te kijken, maar om zich te verplaatsen naar Steer en het daar gelegen evenemententerrein. Aanwezige verkeersregelaars zullen toeschouwers hier eventueel ook op aanspreken.

Het Sint Nicolaas Comité Nederweert hoopt er ondanks de gewijzigde opzet dit jaar weer een mooi sinterklaasfeest van te kunnen maken voor alle kinderen van Nederweert en hun ouders.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie