SJG Weert schaalt reguliere zorg deels weer af

Algemeen Corona Weert 9 reacties 1 min. leestijd

Afgelopen dagen is het aantal klinisch opgenomen corona-patiënten in SJG Weert fors gestegen. Tegelijkertijd zijn er regionale en landelijke maar zeer beperkt mogelijkheden om patiënten te spreiden, zo meldt het SJG in Weert.

Om die reden heeft het ziekenhuis in Weert opnieuw een speciale corona-afdeling moeten openen en zijn er extra verpleegkundigen nodig om deze patiënten te verplegen. Het gevolg is dat ze een klein deel van onze reguliere zorg af moeten schalen.

Het gaat om patiënten die na hun operatie in het ziekenhuis moeten overnachten (klinische patiënten). Semi-spoed en spoed-operaties gaan wel door, ook als je moet worden opgenomen. Patiënten die na hun operatie op dezelfde dag ontslagen worden, kunnen vooralsnog wel worden geopereerd.

Patiënten wiens operatie wordt verplaatst, worden hiervoor door het ziekenhuis individueel benaderd.

Op alle andere plekken in het ziekenhuis gaat de zorg door. Iedereen die op de polikliniek een afspraak heeft kan langskomen. Datzelfde geldt als je een afspraak hebt bij de medisch ondersteunende afdelingen (bijvoorbeeld de apotheek, het priklaboratorium of de medische beeldvorming).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
9 reacties