Politie haalt verdachte uit café na ongeval op N280 bij Kelpen-Oler

Kelpen-Oler – Op de Rijksweg Zuid (N280) bij Kelpen-Oler heeft zaterdagavond rond 23.40 uur een verkeersongeval plaatsgevonden. Een vrouw raakte gewond na de botsing. De afhandeling van het incident had de nodige voeten in de aarde.

Ter hoogte van de Molshoof waren twee personenauto’s tegen elkaar gebotst. Een auto (Mercedes AMG) wilde de parkeerplaats verlaten en botste tegen een auto (Volkswagen Polo) op de N280 die in de richting van Kelpen-Oler naar Weert reed.

Eén van de inzittenden die in de Volkwagen Polo zat was gewond geraakt aan haar been. Ze moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de Mercedes was echter nergens meer te bekennen. Wel stond de auto weer terug op de parkeerplaats.

De N280 was intussen in beide rijrichtingen afgesloten voor het verkeer tussen Eyckheuvels en de kruising met de Kelperweg. Agenten gingen op zoek naar de bestuurder van de Mercedes en troffen uiteindelijk een verdachte aan in een café.

Agenten haalden een man uit het café die ervan werd verdacht het ongeval te hebben veroorzaakt en daarna de plaats van het ongeval had verlaten. Hij werd meegenomen naar het politiebureau in Roermond voor nader onderzoek.

Onderzoek

Omdat een betrokkene van het ongeval was gevlucht terwijl er een gewond slachtoffer te betreuren was, besloot de politie om nader onderzoek te doen. Een medewerker van de Forensische Opsporing Verkeer (FOV), voorheen VOA, kwam ter plaatse voor een uitgebreid onderzoek. Alles werd in detail vastgelegd zodat de toedracht zo nauwkeurig mogelijk kon worden vastgesteld. Enkele spullen die in de Mercedes lagen, werden door de politie in beslag genomen.

Na het onderzoek dat rond 2.00 uur ’s nachts was afgerond konden de voertuigen worden afgesleept door een berger. Rond 2.30 uur was de N280 weer vrijgegeven voor het verkeer.

Bekijk een video via: https://youtu.be/HZzaZnGiTpY