Weert Respecteert feestelijk geopend in het Bibliocenter

Weert Respecteert is op 30 oktober feestelijk geopend. Dit gebeurde tijdens de opening van de expositie ‘LHBTI in coronatijd’. In deze fototentoonstelling staat de vraag ‘Hoe hebben LHBTI-ers de coronatijd beleefd?’ centraal. Ook konden bezoekers ‘levende LHBTI-boeken’ lenen en was er een meet-up met OUCH ZO.

Wethouder Henk van de Loo: “De basis voor Weert Respecteert wordt gevormd door de samenleving zelf. Ik bedank onze professionele instellingen, creatieve organisaties en de vrijwilligers die dit mogelijk maken! De komende maand vieren we een maand lang de diversiteit in de samenleving. Alle activiteiten zijn gericht op elkaar ontmoeten en nieuwsgierig zijn naar het verhaal van de ander. Hierdoor leren we elkaar weer beter kennen. Deze tentoonstelling vormt een mooie start met een prachtige inkijk in de LHBTI+-gemeenschap.”

Expositie

Door de coronamaatregelen konden veel LHBTI+-evenementen zoals Roze Zaterdag en de Pride niet doorgaan. Het was moeilijker om als LHBTI+-gemeenschap zichtbaar te zijn of elkaar te ontmoeten. LHBTI-vereniging OUCH ZO nodigde LHBTI+’s uit om foto’s en verhalen in te zenden over hoe zij de coronaperiode beleefden. In het Bibliocenter is een selectie hiervan te zien.

De tentoonstelling is tot en met 10 december te bezoeken in het Bibliocenter Weert tijdens de reguliere openingstijden.

Mensenbieb

Tijdens de opening konden bezoekers ook ‘levende LHBTI-boeken’ lenen: mensen uit de LHBTI+-gemeenschap. Men kon met hen in gesprek gaan, naar hun verhalen luisteren en vragen stellen. Wilt u zelf ook eens een levend boek lenen? Dat kan op 20 november tussen 11.00 en 13.00 uur. 

Weert Respecteert

In Weert telt en doet iedereen mee. Tijdens Weert Respecteert vieren we de diversiteit in de samenleving. In de maand november zijn er nog veel meer activiteiten te bezoeken. Er staan verschillende groepen in de samenleving centraal. Stap eens in die wereld van die ander en laat je inspireren!

Je vindt het volledige programma op www.weert.nl/respecteert.

Bekijk een video via: https://youtu.be/2jh4VJX50I4